Derfor bør du ikke tage mobiltelefonen med i seng

Rigtig mange har en tendens til at tage deres mobiltelefon med i seng. De ønsker nemlig at bruge den til at scrolle på de sociale medier, læse nyheder eller noget tredje.

Til trods for, at mange gør det, er det ikke ensbetydende med, at det er en god idé. Faktisk er der rigtig mange grunde til, at du ikke bør gøre dette. Det gør nemlig ikke noget godt for dig og din søvn, at du har din mobiltelefon med i din kontinentalseng.

Har du en tendens til at gøre dette, bør du læse med herunder.

Du udsættes for blåt lys

Den primære grund til, at du ikke bør have din telefon med i seng er, at du udsættes for blåt lys. Det er bestemt ikke en fordel, da det medfører, at du får lettere ved at falde i søvn.

Desuden medfører det også, at din søvnkvalitet bliver forringet. Føler du ikke, at du kan falde i søvn, hvis du blot lægger dig i sengen, bør du i stedet forsøge dig med læsning.

På denne måde bliver du nemlig ikke udsat for blåt lys, hvilket vil medføre, at du får en bedre søvn.

Kan udskyde, at du falder i søvn

 Når du ligger med din mobiltelefon i sengen, vil det med stor sandsynlighed også ende med at udskyde, at du falder i søvn.

Det skyldes, at du nemt kan ende med at blive opslugt af, hvad der foregår på din skærm, i stedet for at fokusere på at falde i søvn.

Hvis du i forvejen har svært ved at falde i søvn om aftenen, gør du bestemt ikke situationen bedre for dig selv, hvis du tager din mobiltelefon med i seng. Selvom det kan virke tiltalende, er det vigtigt, at du afholder dig fra at gøre det.

Få lettere ved at stå op

 Er du typen, der ofte har svært ved at stå op? Har du en tendens til blot at trykke på snooze på din iPhone? Hvis ja, så er der faktisk endnu en markant fordel, ved ikke at have din mobiltelefon med i seng, såfremt du bruger den som alarm.

Undlader du dette, kan du nemlig placere den et andet sted, hvor du er nødt til at rejse dig, for at slukke den. Når du først er kommet ud af sengen, er der langt større chance for, at du fortsætter med din morgenrutine, fremfor at hoppe under dynen igen.