Find den bedste ammepude

Skrevet i samarbejde med tidenlille.dk. En ammepude er helt uundværlig, når man har fået et lille spædbarn. I første mange måneder skal du amme dit barn – enten med bryst eller med flaske.

Det er mange timer, hvor dit barn skal ligge i din favn. Derfor skal du bruge en ammepude, der leverer dig god støtte og som er komfortabel for både dig og dit barn. Der findes mange forskellige ammepuder, hvorfor det kan være svært at vide, hvilken én man skal vælge.

Om du selv skal bruge en ammepude eller om du skal give en i gave, så kræver det god research at finde den korrekte. Læs med her om vores guide til, hvordan du finder den bedste ammepude.

En ammepude med korrekt støtte

En ammepude skal have god støtte, så du ikke skader hverken din nakke, arme eller ryg, når du ammer dit barn. Det er en hård stilling at sidde i, når man skal amme sit barn. Og det er på alle tidspunkter i døgnet, at man ammer. Derfor skal en ammepude give dig eller din veninde god støtte, når der skal ammes.

En god ammestilling giver også en bedre amning af dit barn. Størrelsen på ammepuden kan have stor betydning for dig og ammeoplevelsen. Det samme gælder for dit barn, der skal læne sig op ad ammepuden.

Hvilken slags materiale skal ammepude være af?

Det er heller ikke ligegyldigt, hvilket slags materiale ammepuden er lavet af. Der er f.eks. mange, der vælger ammepuder, der er lavet af 100 % bomuld. Det er nemlig mere behageligt for dig og barnet – herudover er det også nemmere at vaske.

Det kan nemlig godt komme både gylp, tis og sågar afføring på en ammepude. Så den skal kunne tåle maskinevask og stoffet skal være aftageligt.

Undersøg markedet med ammepuder

Hvis du er helt på bar bund om, hvilken slags ammepude du skal vælge, så er der hjælp at finde. Her kan du finde forskellige artikler om ammepude test. Her vil du kunne læse om forskellige ammepudemærker, der er bedst i test.

Det kan være alt fra, hvilken kvalitet der er bedst og hvilke funktioner ammepuden har. Der er f.eks. nogle ammepuder, der kommer med en aftagelig rem, så du kan gå rundt med barnet imens du ammer.

Det kan også være en ammepuden, der kan bruges som en slags ”babynest”, så dit barn ligger stille og sikkert, hvis du har øjnene kort væk fra dit barn.