Gode grunde til at være med i en A kasse


Sponseret indhold: A-kasserne har en lang og stolt tradition i Danmark, hvor de hjælper arbejdere under arbejdsløse perioder. Der er masser af gode grunde til at være med i en A-kasse. Det skaber tryghed og kan gøre livet en del nemmere. Det er især en god idé for studerende, som skal ud på jobmarkedet. 

Der er mange A-kasser at vælge imellem, og nogle har fordele for bestemte typer erhverv. Læs mere her, og lær om alle de gode grunde til at være medlem af en A-kasse.

Meld dig gratis ind som studerende

Det er gratis at være medlem af en A-kasse som studerende. Når du dimitterer, så er du sikret at kunne komme på dagpenge i to år. Det betyder, at du har masser af tid til jobsøgning, mens du har et økonomisk sikkerhedsnet. Samtidig kan du få hjælp til at skrive CV og andre gode råd til at søge job. 

Du kan også komme i gratis virksomhedspraktik og få mere erfaring. Der er masser af muligheder, og når du ikke behøver at betale, er der nærmest ingen grund til at lade være.

Faglig specialisering

Mange A-kasser har specialiseret sig indenfor en bestemt retning, og derfor kan du finde en A-kasse, som passer på netop din faglighed. Du vil blive mødt af mennesker, som kender til din branche og kan give dig kvalificeret rådgivning. Du kan f.eks. melde dig ind i en MA-kasse, som har fokus på humanister og scient.er. Læs mere om MA-kasse her.

A-kasserne blev oprettet med henblik på lønmodtagerne, men det er ikke tilfældet i dag. Faktisk er der også A-kasser for selvstændigt erhvervsdrivende, som kan hjælpe dig med netop de udfordringer, som den type erhverv bringer. Hvis du er entreprenør, kan du også få tricks og professionel rådgivning til at udvikle på din nye virksomhed.

Det betaler sig i det lange løb

Når du først er i job, skal du selvfølgelig betale for at være medlem af A-kassen. Selvom at beløbet selvfølgelig er penge, så kan det virkelig betale sig i det lange løb. Udgiften varierer fra A-kasse til A-kasse, hvor nogle er billigere og andre er dyrere. Helt generelt kan det dog siges, at det næsten altid kan betale sig.

 Når man først er landet et godt job ovenpå sit første dagpengeforløb, så kan de fleste få udgiften til at passe ind i deres privatøkonomi.

Skrevet i samarbejde med MA-kasse.dk.