Isolering af ydervægge – det bør du vide
Advertorial skrevet i samarbejde med efterisolering.dk. Med den kolde vinter, der løber en i møde, er det ikke utænkeligt, at man er begyndt at overveje, hvorvidt en efterisolering af ydervægge kunne være favorabel.
Mistænker du at dine ydervægge ikke er isoleret tilstrækkeligt, enten fordi det er meget længe siden du fik isoleret, eller måske fordi du bare har en mavefornemmelse, er der her nogle ting du bør vide inden du kaster dig ud i efterisolering.
Isoleringstyper
Isolering af ydervægge foregår som regel på en af to måder. Enten hulmursisolering eller ind- og udvendig efterisolering. Der findes et utal af alternative løsninger, men lige meget hvad, afhænger det meget af hvordan din mur ser ud. Massive mure er betydeligt mere vanskelige og dermed også dyrere at isolere.
Såfremt ydervæggen er bygget således, at der er en hulmur med typisk
afstand på 10-12 cm mellem indvendig og udvendig del af muren, kan der med fordel foretages en hulmursisolering.
Sådan foregår det
Når der skal isoleres i hulrummet ved en hulmur, foregår det som regel ved at der mellem murens indvendige og udvendige del, indblæses isolering.
Denne isolering kommer i form af for eksempel flamingo granulat. Indblæsningen sker i et forboret hul i fugen, som derefter nemt kan lukkes igen.
Hvorfor gøre det?
Nu ved du hvilke forskellige måder der er at isolere på, og hvordan det generelt foregår – så er der kun tilbage at finde ud af, om det egentlig kan betale sig at få isoleret ydervæggen.
Her får du derfor opremset nogle af de bedste fordele ved efterisolering af
ydervægge:
- Reducering af bygningens varmetab
- CO2-reduktion til gavn for
miljøet - Besparelser på varmeregningen
- Mindre risiko for skimmelsvamp og råd i bygningen
- Støjdæmpende effekt, således udefrakommende lyde ikke trænger igennem så nemt.Bedre energimærkning, hvorfor
huset som helhed kan opleve en værdistigning ved eventuelt videresalg.