Officielt: Apple offentliggør lanceringen af iPhone 12Skrevet i samarbejde med YouSee. Den skulle være god nok. Apple har netop på et pressemøde offentliggjort den nyeste iPhone, nemlig iPhone 12 og de øvrige modeller, herunder iPhone 12 Pro, Pro Max og Mini. På et presseevent d. 13. oktober kl. 19 dansk tid kunne Apple fortælle mere om det seneste skud på stammen og lukke op for posen af features og funktioner. Og hvad kan du så forvente af iPhone 12? Læs med i artiklen, og bliv opdateret på den nye iPhone-model.

Ny model i stærkt 2020

Lanceringen af den nye iPhone kommer i et 2020, som på trods af coronakrisen har vist sig at være et særdeles indbringende år for den amerikanske teknologigigant. I hvert fald når man kigger på aktiekursen, der til dato er steget mere end 50 %.

Dette kommer i kølvandet på en vækst i salget af iPads og MacBooks, og eksperter forventer, at det er det perfekte tidspunkt for Apple at komme med en ny iPhone-model, da mange forbrugere står over for en udskiftning og er klar til at købe. Analytikere spår, at Apple formentlig vil kunne afsætte mellem 180 og 220 millioner enheder de første 12 måneder.

Længeventet release af iPhone 12

Apple har i løbet af de sidste par måneder afholdt flere presseevents fra hovedsædet i Cupertino i Californien, hvor der har svirret rygter om lanceringen af netop den nye iPhone 12 – dog uden en egentlig offentliggørelse. I stedet har den amerikanske gigant teaset for nye iPad og Apple Watches.

Eksperter og kunder har dermed måtte sukke og tålmodigt vente på at flagskibet, iPhone, skulle møde sit nyeste familiemedlem. Det er nu endelig sket – men hvordan ser den nye iPhone 12 så egentlig ud ift. de mange gisninger og rygter, som har omgærdet den nye model?

En væsentlig opgradering – massevis af funktioner og features

Pressemødet bød på en masse udmeldinger omkring teknologi, funktioner og features og i alt fire modeller: iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Specifikationerne for de enkelte modeller varierer, men du kan blandt andet se frem til en 11 % tyndere model og en 50 % hurtigere CPU, hvilket må siges at være en pæn opgradering fra tidligere modeller.

Det gør iPhone 12 til en formidabel smartphone, når det kommer til streaming og gaming – selv på farten. Endvidere er kameraet blevet væsentlig bedre til brug i mørke, blandt andet grundet machine learning-teknologi og en ny night mode-funktion til både billede og video. Alt i alt et kæmpe spring på teknologi og funktionalitet.

iPhone 12 er klar til 5G

En af de helt store nyheder med iPhone 12 er, at den er klar til den nye 5G-teknologi. Ifølge flere teknologieksperter kan dette betyde, at den nye model bliver lige så revolutionerende som den allerførste iPhone, som var et kæmpe skridt i udviklingen af smartphonemarkedet.

 Som noget helt særligt byder alle iPhone 12-modellerne på mmWave-teknologien, som gør dem hurtigere og stærkere end nogensinde før.