Sådan oplader du dobbelt så hurtigt din iPhone


(Sponsoret af mackabler.dk) Du kender sikkert det med, at du er på ferie, festival eller lignende og skal lade din telefon op. Hvis du har en powerbank, er det naturligvis ikke det store problem. Sådan en kan du jo tage med rundt og så betyder opladningstiden knapt så meget. 

Står du og skal vente på at din telefon lader, eksempelvis ved en powerstation på en festival eller på en café i Paris, kan det være en frygtelig irriterende ventetid.

Der er naturligvis variationer på hvor lang tid det tager, men typisk tager en standardopladning på af en iPhone lige omkring 2-3 timer med en almindelig oplader. Dette er hvis man lader fra 0 til 100%. Det kommer dog meget an på hvilken model der er tale om.

 Eksempelvis lader Plus modellerne væsentlig langsommere, hvilket naturligvis hænger sammen med det større batteri.


Sådan lader du hurtigere

Ventetiden kan dog blive kortere, så du slipper for ikke at skulle vente længere end nødvendigt. En af de ting du kan gøre, er at slukke alle de ting du ikke bruger. Eksempelvis at slå WiFi og blutooth fra eller sætte den på flight mode.

 Dette betyder i sagens natur så også, at du ikke kan bruge den imens, hvilket får ventetiden til at føles endnu længere.

En anden ting du kan, og bør gøre, er at skifte din lader. I stedet for at bruge iPhone lader, kan du man fordel bruge en iPad lader og helst en iPad Pro. En iPhone oplader leverer 5 Watt. Til sammenligning leverer en iPad oplader 12 Watt, mens en iPad pro oplader leverer hele 29 Watt. 

Det er altså ikke svært at regne ud, at det går meget hurtigere med en ”større” oplader.

Man kan dog ikke helt gange antallet af Watt og dermed finde ladetiden. Så selvom en iPad Pro oplader med 29 watt vil lade din iPhone meget hurtigere, betyder det dog ikke, at det går seks gange så stærkt. Vælger du en iPad oplader i stedet for en iPhone oplader, kan du dog næsten halvere ladetiden.


Artiklen er sponsoret af mackabler og er ikke skrevet af pricepusher.dk