Værd at vide når du driver virksomhed

Sponseret indhold: Er du gået i gang med at drive virksomhed? Måske har du en drøm om at blive din egen chef? Det kræver en del arbejde og viden at starte virksomhed. Du skal være indstillet på perioder med op- og nedgang samt svingende indkomst. I det lange løb kan det dog sagtens betale sig, og du kan ende som en glad, stolt virksomhedsejer.

 Læs mere her om at drive virksomhed, og dan et overblik over, hvad det kræver at starte en ny virksomhed op.

Den gode idé

Først og fremmest kræver en ny virksomhed en god idé. I nogle forretningskredse kalder man også den gode idé for et "blue ocean". Det betyder, at du har spottet en ledig plads på markedet, som du kan udfylde. Det handler om innovation og nytænkning. Det kan være hvad som helst, men generelt er de bedste idéer dem, som udfylder et behov. 

Det kan gå i mange retninger, og i disse tider er det selvfølgelig en god idé også at tænke i bæredygtige løsninger i ens forretningsmodeller.

Du kan altid starte med at udvikle en prototype og teste den på din familie og venner. Bemærk, hvordan de responderer på produktet. Spørg om de vil give feedback, og tag grundige noter, så du kan optimere din idé så meget som muligt.

Lav en forretningsplan

Når du først har idéen på plads, skal du lave en realistisk forretningsplan. Den skal omhandle hvordan, at du forestiller dig at drive virksomheden. Hvor stor skal den blive? Hvor skal produktet sælges og hvordan? Der er mange spørgsmål, som du skal stille, og det er vigtigt at være grundig. 

Hvis du på et tidspunkt drømmer om at få nogle investorer med på holdet, skal du sørge for at have en god og overskuelig forretningsplan, så de nemt kan sætte sig ind i dine visioner.

Overvej en LEI-kode

Hvad er en lei kode? LEI står for Legal Entity Identifier, og det er en standardiseret kode, som man bruger til at identificere virksomheder, som handler med værdipapirer. Hvis din virksomhed handler med obligationer, aktier og laver finansielle transaktioner på internationalt plan. Det minder om et CVR-nummer, men LEI-koden bliver brugt i resten af verden.

Det koster penge at få en LEI-kode, og du skal forny koden én gang om året. Formålet med koden er at skabe mere gennemsigtighed og minimere risikoen for, at virksomheder laver hvidvask.

Skrevet i samarbejde med leiservice.dk.